SCS Goes India, Single Track Kerala

Välkommen till en resa som innehåller allt en stigcyklist kan förvänta sig. Från mountainbike och single track i världsklass med snabba sköna flowiga stigar, utmanande tekniska partier och upp till 2000 m fallhöjd med klättringar som kommer hålla oss varma i kläderna länge.

Single Track Kerala – Sydindien Curry Trail

Välkommen till en resa som innehåller allt en stigcyklist kan förvänta sig. Från mountainbike och single track i världsklass med snabba sköna flowiga stigar, utmanande tekniska partier och upp till 2000 m fallhöjd med klättringar som kommer hålla oss varma i kläderna länge.

Bra stigcykling, en stor portion äventyr och en unik upplevelse i ett enastående magiskt naturlandskap beskriver denna vecka bäst. Till det lägger vi det Sydindiska köket med smakupplevelse du sent kommer glömma.

På 2 hjul i det riktiga Indien

Ställ dig tre frågor. Gillar du att cykla mountainbike på stig? Gillar du att resa och uppleva annorlunda och intressanta kulturer? Är du sugen på en spännande upplevelse som inkluderar en mountainbike? Svarar du ja på dessa frågor så är det bara att boka in dig på vårt nästa stigcykeläventyr till Sydindiska Kerala. Indien är så långt ifrån ”hemma” du kan komma. Här får du uppleva en kultur som är helt fantastiskt annorlunda och du kommer möta människor och platser som du för alltid kommer minnas.  Att komma till Kerala, är som att komma bort från allt vad vår vardag innebär.

Till bergen i Kerala kommer få turister på besök. Här är det frukostfabrik på riktigt med stora odlingar av ditt frukost-te, dina kryddor till bullarna och det lokala kaffebönan India Monsoon Malabar. Vi passerar små byar där både barn och vuxna kommer ut i ren nyfikenhet för att titta på just dig och här är folk är nyfikna på ett trevligt sätt.


Om cyklingen

Denna vecka är för stigcyklister/MTB-cyklister som gillar både långa flowiga åk nerför, men som inte heller är rädda för att cykla lite uppför. Vi har shuttles där det går och behövs, men flera av platserna vi besöker går endast att ta sig till hjuls (på cykel). Vissa platser är mer tekniska (röda och svarta backar), medans andra är enkla utförsåkningar. Vi dundrar genom te-plantage, kramar kaffebuskar, äter gott på mindre flotta restauranger och upplever det riktiga Indien på hjul.

Alla dagar avslutas med åk nerför följt av transfer tillbaka till vårt hotell.

Dagsprogram

Förkunskaper/ För vem passar denna resa?

Denna resa är för dig med cykelvana. Passar cyklister som kan cykla både utför och uppför. Du behöver inte vara jätteduktig tekniskt men du bör vara van att cykla stig. Det är mer cykling  utför/nedför i stundtals tekniska partier.  Vi håller på ca 4-5 timmar per dag med mycket mer nerför än uppför. All-Mountain-cyklister som söker en unik upplevelse I ett kulturrikt land bäddat för äventyr har hittat hem!


Maten

Sydindisk mat kan komma att bli det bästa du någonsin ätit. Den är helt enkelt fantastisk. Vi äter frukost på hotellen, luncherna intas i ”backen” och på kvällarna på hotellet eller i närliggande lokalrestaurang.

Läs mer om maten på resan här

Cykel

Egen cykel rekommenderas! Gärna heldämpad ”All-Mountain-cykel” med ”dropper post” (höj/sänkbar sadel) gör åkningen skönare. Cykeltransport på flyget ingår i priset, se bagage. Önskar du hyra cykel finns cyklar att hyra på plats. Det funkar givetvis bra men inte optimalt.


Våra guider 

Vi jobbar med erfarna lokala cykelguider som känner varje stig i området. Det är proffsiga lokalguider alla värda namnet med både karisma och skills. Dom kan cykla, dom kan guida. Vi startar dagen runt 09.00 och är tillbaka vid 17-tiden. Vi tar dig till Keralas bästa trails och stannar på vägen för att fota, luncha och uppleva. Vi åker hela dagen och får du inte nog finns fler stigar runt hörnet.

Ledare är britten Mike McLean som bott i Indien till och från i knappt 15 år. Han har grym lokalkännedom och är välkänd bland lokalbefolkningen. Mike är förutom en duktig cyklist även en fantastisk guide med stor kunskap om alla delar av Indien; allt från forntida historia till nutida samhällsdiskussioner.


Boende på resan

Vi bor på 3 olika hotell under veckan. Lyx och flärd är inte vad denna resa handlar om, men hotellen är fina och trevliga, vi bor lokalflott och äter vår frukost innan våra långa heldagar.

Denna resa arrangeras av Apollo Sports – Klicka vidare här för bokning.

Vi kommer att bjuda in till en butiksträff ett par veckor innan respektive resa för möjlighet att köpa utrustning, fråga, klämma och känna på lite nya prylar.


Boende på resan

Vi bor på 3 olika hotell under veckan. Lyx och flärd är inte vad denna resa handlar om, men hotellen är fina och trevliga, vi bor lokalflott och äter vår frukost innan våra långa heldagar.

https://www.mistymountainresort.in/gallery.html#

Praktisk information

Här kan du läsa om flyg, bagage, pass, boende, packlista och annat som kan vara bra inför resan!